Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny Hansson vill ta Årefjällsloppet till nya höjder

Långloppstjejen Jenny Hansson kliver in som assisterande tävlingschef för Årefjällsloppet.

– Målet är att leverera ett långlopp av högsta kvalité som man ser fram emot både som elitåkare och motionär, säger hon.

Annons

Jenny Hansson har fina meriter i långlopp med segrar i både Vasaloppet och Marcialonga. Nu har hon anlitats som assisterande tävlingschef i Swix Ski Classics final, Årefjällsloppet i slutet av mars.

– Redan under förra årets lopp var jag involverad och tycker därför att det är roligt att bli tillfrågad att ta rollen som assisterande tävlingschef. Med min tidigare erfarenhet som elitskidåkare hoppas jag kunna bidra med att lyfta loppet ytterligare mot såväl elit som motionär, säger hon i ett pressmeddelande.

Starten i Åredalsfjällsloppet sker i Vallbo. Därefter får åkarna, i klassisk stil, ta sig fram 75 kilometer i tuff fjällterräng. Målgången är i Åre by.

– Mina visioner med loppet är att tillsammans med regionen skapa ett helhetskoncept som kommer att sätta alla byar och berg runt Årefjällen på kartan som en längdskidsdestination, säger Jenny Hansson.