Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny Grip ny vd för Årefjällsloppet

Det populära långloppet på längdskidor, Årefjällsloppet, får en ny vd och tävlingschef. Det är Jenny Grip som tar över rodret.

Jenny Grip har i många år själv tillhört världseliten inom långlopp, då under efternamnet Hansson. På meritlistan finns två totalsegrar i långloppsvärldscupen, en i Ski classics där Årefjällsloppet är finaltävling, samt flera segrar i deltävlingar, bland annat Vasaloppet 2011.

Nu kommer ett kliv över till arrangörssidan genom rollen som vd och tävlingschef för Årefjällsloppet. Jenny, som i somras gifte sig med svenske förbundskaptenen för längdskidor, Rickard Grip, ser fram emot den nya uppgiften.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna visa upp Årefjällen från sin allra vackraste sida för alla längdskidåkare. Årefjällsloppet är något unikt, många delar av banans sträckning har tidigare aldrig varit tillgängliga för skidåkare. Jag tror verkligen att Årefjällsloppet har potential att bli ett av de riktigt stora motionsloppen i Sverige för både elit och motionär. Det är något magiskt med att få uppleva fjällmiljön i de här spåren, säger Jenny Grip i ett pressmeddelande.

Tredje upplagan av Årefjällsloppet avgörs i vinter, 27–28 mars, över 75, 35 och 11 kilometer, alla distanser med mål i centrala Åre. Huvudklassen över 75 kilometer är liksom tidigare final i internationella långloppscupen Swix Ski Classics och direktsänds av TV4. I pressmeddelandet skriver arrangören att man vässar organisationen för att möta de krav som ställs.

– Vi är väldigt glada att lyckas knyta en så erfaren och kompetent person som Jenny till Årefjällsloppet. Hon har en lång bakgrund inom långloppsskidåkning och därtill har hon bott i Vålådalen under ett stort antal år, så hon känner väl till de fantastiska omgivningarna i södra Årefjällen, säger David Nilsson en av grundarna till Årefjällsloppet, i pressmeddelandet.

Jenny Grip delar numera sitt boende mellan Vålådalen och Stockholm.