Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzlegendarer på Gamla Teatern

/
  • En son har tagit examen. En dotter sjunger en sång. Ballonger vajar i vinden och i bakgrunden går åskan. Ur ”The Heart is a Lonely Hunter”.Sveriges Jazzband spelar på Gamla Teatern i kväll.

I kväll är det dags för säsongens tredje Jazz i Jemtland-konsert, och denna gång är det legendariska Sveriges Jazzband som kommer loss på Gamla Teaterns scen.

Annons

Bandet, som började

som ett skolband för 54 år sedan, är i dag närmast en svensk institution inom såväl genuin tradjazz som den lättsammare så kallade gladjazzen. Sveriges Jazzband har också gjort otaliga turnéer utomlands och har i dag över 50 länder noterade i loggboken.

Samlande kraft genom alla år har varit den Armstronginfluerade trumpetaren Eddie Bruhner. Som ung fick Eddie möjligheten till en hel dag med maestro himself, då Louis Armstrong besökte Konserthuset i Stockholm 1959. På konserten fick Eddie även spela två låtar tillsammans med idolen, vilket naturligtvis var rena önskedrömmen. 

Nu, 50 år senare, har Sveriges Jazzband spelat in cd:n ”Sveriges Jazzband plays Louis Armstrong”.

Förutom Eddie Bruhner består orkestern i dag av Greger Röhr, trombon, Erling Ribbing, klarinett och saxofon, Janne Sjöblom, piano, Bengt Hansson, bas, och Jesper Kviberg, trummor.

Annons