Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättekast direkt av Litzell

Simon Litzell slog till direkt med ett jättekast i säsongspremiären på Hofvallen.
– 80.04 är ett världsresultat, säger hans pappa Christer.

Den 17-årige jättetalangen kastade 77.33 som längst i fjol. Nu verkar ÖGIF-killen ha tagit ett steg till på sin utvecklingsstege.

– Simon har tränat jättebra i vinter och sluppit sjukdomar och skador. Ändå tycker jag inte att det här kastet var så väldigt bra rent tekniskt.

Jättekastet är av högsta nivå även historiskt. I U17-klassen, där spjuten väger 700 gram, har man genom tiderna noterat totalt 13 kast över 80 meter. Ingen svensk ungdomskastare har tidigare varit över 80 meter.

Premiärtävlingen lovar gott inför säsongens tävlingar. Det blir dock inget ungdoms-OS eftersom det internationella friidrottsförbundet har strukit den tävlingen.

– SAYO, Världsungdomsspelen, SM och kanske ungdomsfinnkampen. Det är väl ungefär de tävlingarna det handlar om av större grad, menar Christer Litzell.