Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteframgång för ung länsförare

Joakim Grelsson, Fältjägarna EF, kör dubbla SM i år. Han leder i USM, men karriärens höjdpunkt hittills kom i JSM, med pallplats i kamp med upp emot sex år äldre förare.

– Det är den största prestationen vi har haft av en förare från länet, säger Göran Bengtsson, ordförande i Fältjägarna enduroförening.

Joakim Grelsson är i ledningen och på jakt efter guldet i USM 3 för åldern 16–18 år.

– Skulle vara bra att ta hem det där guldet och bara köra JSM sedan. För har man vunnit guld så kan man ju inte göra något bättre i den klassen, säger Joakim Grelsson.

Nyss fyllda 17 år är han redan nu uppe i JSM (16–23 år), och visar att han håller toppklass även där. Vid andra deltävlingen i Hofors fick han kliva upp på pallen som trea i JSM 1, den motorsvagare klassen, men hade en tid som gett seger i JSM 2 mot motorcyklar med högre kubik. Men allra mest imponerande kanske är att han var 14:e totalt, även med seniorerna inräknat.

– Jag blev förvånad själv nästan, trodde inte att det skulle gå så bra. Men banan passade mig rätt bra, jag gillar när det är snabbt, men tekniskt, säger Joakim Grelsson.

Nu närmast ställs han inför hemmatävlingen i Mittendurocupen på lördag. Då på en delvis nykomponerad bana vid Östersunds motorstadion och Gräfsåsen dit Fältjägarna EF flyttade i fjol från sin förra hemvist i gamla I5-skogen, där de inte fick vara kvar.

– Det har funnits som en tanke i bakgrunden tidigare med en sametablering med övriga motorklubbar och sporter där uppe vid Lungre. Problemet är att marken runt motorstadion är ganska sankt, men nu har vi fått möjligheten att ha en sträckning upp runt sopstationen och skotercrossbanan vid Gräfsåsen, säger Göran Bengtsson.

Ett första test på banan blir lördagens tävling med 100–150 startande. Då ska också klubbens nya unga förare från enduroskolan få köra en träningstävling.

För Joakim Grelsson kommer ett nytt häftigt test nästa helg. Då kör han extrem-SM mot hela Sverigeeliten under SM-veckan i Sundsvall.