Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järpen besegrade Berg och toppar nu tabellen

Segern mot Berg på bortaplan innebär att Järpen nu är serieledare i division 4 Jämtland/Härjedalen herr i fotboll, ett poäng före Offerdal. Järpen vann med 4–1 (1–0). För Berg innebär resultatet att man ligger på sjätte plats i tabellen.

– Idag mötte vi seriens bästa lag så vi visste att det skulle bli tufft att få med sig några poäng. Vi följde vår matchplan i första halvlek och Järpen hade mer boll men skapade ingenting framåt. Men precis innan halvtid så satte en Järpen lirare ett otagbart skott utanför straffområdet. I andra halvlek ökade Järpen på till 0-2 efter ca en kvart. Direkt efter det fick vi in reduceringen 1-2 och hade även bud på 2-2 direkt efter, men ännu ett superskott från en Järpen lirare gjorde att vår energi och jakt på kvittering avtar. Beröm till Elias Hallqvist som gjorde ett piggt inhopp, kommenterade Bergs tränare Daniel Nordell efter matchen.

Järpens tränare Petter Magnusson:

– Regn och svårspelad plan gjorde att det blev en hel del kamp. Vi rullade på bra trots de yttre förutsättningarna och vann rättvist. Vi hade många hot och alternativ offensivt vilket gjorde det svårt för motståndarna. Nu fokuserar vi vidare på kommande seriematch.

Därmed har Järpen fem raka segrar på bortaplan.

Målgörare för Järpen blev Jorge Christian Chirinos Perez, Lucas Matos de Andrade, Nathan Plews och Mattias Svensson och för Berg var det Elias Hallquist som hittade rätt.

Berg tar sig an Ope 2 i nästa match borta torsdag 12 september 19.00. Järpen möter samma dag 19.30 Strömsund hemma.