Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnvägsviadukt byggs i Bräcke

11 oktober tar lands-hövding Britt Bohlin första officiella spadtaget inför ett bygge som kommer att ändra den så kallade skylinen i Bräcke samhälle.

Då inleds det sedan många år tillbaka planerade byggandet av en ny viadukt över järnvägen i ortens norra del.

Viadukten ska underlätta trafiken för både alla dem som bor mellan järnvägen och Revsundssjön och för trafiken till och från det intilliggande industriområdet.

Projektet är inledningsvis kostnadsberäknat till runt 25 miljoner kronor och kommer att bestå av en vägrondell på E 14 med avfart till den nya bron över järnvägen.

Den praktiska byggstarten kommer att äga rum endera veckan, men det officiella spadtaget tas inte förrän vederbörliga honoratiores finns tillgängliga.

Projektet finansieras av Banverket, Trafikverket, Bräcke kommun och staten via länsstyrelsen och bygg-entreprenör är Peab.

Kommunen svarar för 7,5 miljoner, de båda verken delar på 11 miljoner och länsstyrelsen står för resten bland annat med EU-medel.

Nymodigheten ska enligt planerna stå klar att tas i bruk senhösten 2011, varvid en av östra länsdelens trafikflaskhalsar, den nuvarande bomförsedda järnvägsövergången i Bräcke blir ett minne blott.