Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnrör användes vid slagsmål mellan tiotals personer på fotbollsturnering

Ett stort slagsmål bröt ut vid en fotbollsturnering i Myrviken, Bergs kommun, under söndagen. Polisen uppger att ett 40-tal personer slagits och att järnrör och träpinnar ska ha använts.
En ung man fördes till sjukhus med ambulans men uppges vara lindrigt skadad.

Turneringen pågick mellan asylsökande ungdomar i åldern 16-19 år.

– Vid någon typ av matchsituation ska det ha spårat ur, säger August Knutsson, vakthavande befäl vid polisen.

Ett 40-tal personer hamnade i slagsmål med varandra och träpinnar och järnrör ska ha använts som tillhyggen. Stridigheterna var över när polis kom till platsen.

– Vi hade närmaste patrull i Östersund och när den kom fram hade det lugnat ner sig. Vuxna som befann sig där har varit med och avbrutit bråket när det bröt ut. Arrangörerna hanterade det på ett väldigt bra sätt, säger August Knutsson.

Flera personer hade avvikit från platsen när polisen kom fram och förhör genomfördes med inblandade och vittnen. En ung man fördes till sjukhus med ambulans och en annan kördes dit i privatbil. Enligt uppgifter från Östersunds sjukhus är båda ungdomarna lindrigt skadade.

– Jag har hört att någon var medvetslös vid något tillfälle och ett flertal uppvisar skador av olika grad. Det är ett stort antal inblandade, vi har identifierat ett stort antal personer och det kommer krävas en hel del utredningsåtgärdet för att få fram vilka som kan betraktas som misstänkta. Vi har misstänkta och målsägare lite huller om buller nu, om man säger så, säger August Knutsson.

I nuläget sitter ingen frihetsberövad efter bråket. August Knutsson berättar att förhör har hållits och att fler kommer att hållas.

Uppdaterad måndag 10:45

På måndag förmiddag har en anmälan om misshandel inkommit efter händelsen och Per Thelin vid Jämtlandspolisen utesluter inte att det kan bli fler. Nu kommer det att hållas en hel del förhör framöver.

– Det är många vittnen till händelsen som ska höras, säger han.