Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jannez överlägsen favorit bland tittarna

/
  • För Jörgen Sandström, Peo Gruvelgård, Jan Oscarsson och Kjelle Danielsson i Jannez kommer alltid fansen i första hand.
  • Foto: Håkan Luthman

Det råder ingen tvekan om att dansbandet Jannez, från Laxsjö i Jämtland, har trogna fans över hela landet. När tittarna skulle rösta om vilket band de helst ville se i Dansbandskampens final vann de överlägset.
- Det känns fantastiskt. Folkets röst väger tungt, mycket tyngre än juryns, säger Peo Gruvelgård.

Annons
Ratade av juryn, men älskade av tittarna. I går eftermiddag stod det alltså klart att det blir Jannez som får den sjätte, åtråvärda platsen i dansbandsfinalen på lördag i Strängnäs. Detta efter en två dagar lång webbomröstning på svt.se. Medlemmarna i Jannez hoppades naturligtvis, ändå kom beskedet som en glädjechock.
- Man blir överraskad och tror inte att det är sant. Allt engagemang som folk visat ... Vi är rörda, säger Peo.
Nu gäller det för Jannez att kunna ladda om, och det snabbt. De ligger tre dygn efter de andra finalbanden och har tre nya låtar att repa in.
Första låten är Paul Paljetts "Guenerina", de andra två är fortfarande hemliga.
- Vi börjar öva tidigt i morgon bitti. På fredag morgon bär det sen i väg mot Strängnäs, säger Peo.
Direkt efter Jannez medverkan i Dansbandskampen den 22 november började rykten om röstfusk att sprida sig. Många som ville ringa och rösta under lördagskvällen uppgav att de inte kom fram för att telefonlinjerna var ockuperade. Ryktet sa då att det bara var 45 röster som skilde Jannez och Scotts åt. Men Peo verkar ta uppståndelsen med ro.
- Äh, det kanske krånglade lika mycket för Scotts, säger han.
Sammanlagt inkom cirka 41 000 röster i svt:s webbomröstning, där Highlights hamnade på andra och jämtländska Zlips på tredje plats.

Mer läsning

Annons