Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Janis Joplin-saga till Kälom

Hon dog 1970, endast 27 år gammal.

Nu berättas hennes historia på turné i Jämtland.

Janis Japlin dog 1970, endast 27 år gammal. Den här veckan turnerar "Turtle blues – Sagan om Janis Joplin" runt i länets skolor i Estrad Norrs regi.

– Jag tycker att jämförelsen med en sköldpadda passar henne, hon hade ett hårt skal, var fräck och rå men väldigt mjuk inombords, säger Cecilia Kyllinge från Dala Husby som sjunger och berättar i sagan i en intervju i LT i höstas.

Den musikaliska föreställningen gjorde en första turné i höstas och återkommer nu eftersom många ville köpa in den. Cecilia Kyllinge gör sagan tillsammans med lokala musikerna Jens Gustavson på sång och gitarr, Agnes Olsson på piano, Tomas Nyqvist på trummor och Mia Kempff på sång och bas.

Skolor i Änge, Föllinge, Östersund, Krokom, Hallen, Ås och Hammerdal får besök. I går kväll gavs en offentlig föreställning på Gamla Tingshuset och i kväll torsdag ges en ny chans i Käloms bygdegård.