Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Malmsjö gör debut på Kungliga Operan

/
  • Jan Malmsjö gör rollen som den store festfixaren prins Orlofskij.Foto: Alexander Kenney
  • ”Jag tar mina toner här och förväntar mig att snart bli utnämnd till hovsångare”, säger Jan Malmsjö, snart 78, som debuterar på Stockholmsoperan.Foto:JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Sugen på att prova en ny sorts dans? På ABF på måndag visar Tanja Wolf ”American tribal style dance”, en blandning mellan indisk dans, flamenco och orientalisk dans.

Annons

– Dansformen utvecklades i USA på 1960- och 70-talen. Tanja Wolf som introducerar den här är bosatt i Östersund men kommer ursprungligen från Tyskland, där den funnit sedan slutet av 1990-talet. Tyskarna är ju ofta snabbare på att plocka upp nya dansinfluenser än vi här i Sverige, säger Hélène Armfelt-Hansellpå ABF.

American tribal style är en mjuk och avspänd dans som aktiverar alla muskler i kroppen. Man dansar i grupp och lär sig vissa rörelser som man sedan växlar mellan när gruppledaren ger tecken.

– Det är mest kvinnor som dansar, kvinnor i alla åldrar och alla storlekar. Man behöver inte vara vältränad och sylfidsmal för att delta, säger Hélène Armfelt-Hansell, som hoppas att måndagens introduktion ska locka tillräckligt många intresserade för att man ska kunna dra igång en studiecirkel i den nya dansen redan i vår.

Mer läsning

Annons