Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Erik Hedström

Tiden nu är tuff. Saknaden är enorm och gör att våra kroppar värker av tomhet där vår älskade pappa och min man har funnits hos oss likt ett ankare.

Åre och Sochi

Vårt liv tillsammans med Janne och vår sista sommar tillsammans innehåller minnen som är oförglömliga. Han gav en sådan omtanke. Han månade alltid om oss i allt han gjorde. Vi kände alltid hans kärlek. Tillit och trygghet är för oss Janne.

Janne har tålmodigt lärt oss att vindsurfa. Alla dessa timmar då han har hållit i pojkarnas mast för att de sedan skulle kunna segla iväg. I sommar fick han uppleva lyckan att vindsurfa sida vid sida med oss alla. Skidåkning är ett annat stort gemensamt intresse som vi har haft tillsammans och som har fyllt en mycket stor del i vårt liv. Janne har förmedlat sin kunskap och entusiasm till oss.

”Pappa skulle skriva en bok med namnet Svar på alla frågor” säger mina pojkar till mig. Det var verkligen så. Janne hade svar på allt. Historia, hur saker och ting fungerar, hur kroppen är uppbyggd med mycket mera. Janne berättade tålmodigt när pojkarna frågade. De lyssnade och älskade hans svar. Vi önskar nu att Janne kunde svara på frågan ”Varför?”.

Jannes sista yrkesuppdrag blev att jobba i Ryssland inför nästa alpina OS. Vi åkte över tillsammans med Janne när han skulle börja jobba efter semestern. Han tog med oss runt och visade oss det han hade hunnit uppleva. Vi hade en underbar vandring uppe i bergen. Vi firade att vi hade varit gifta i 17 år. Sjutton underbara år tillsammans!

På vår sista kväll tillsammans åt vi middag på balkongen. Janne åkte iväg och handlade med pojkarna. De köpte en svagdricka, likt den som hans pappa hade gjort när han var liten. De tittade på svalorna och deras nyfödda ungar.

Janne och jag drack juice i den varma sena kvällsvärmen. Vi satt och småpratade. Innan vi sa god natt till varandra berättade Janne att vi är själsfränder. Sedan somnade Janne i mina armar troligtvis utan att hinna förstå att han skulle ryckas bort från oss. Janne kommer alltid att finnas hos mig och pojkarna.

Mona, Tobias och Isac