Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Carlsson

Jan Carlsson, Brunflo har avlidit i en ålder av 78 år.

Jag hade förmånen att ha Janne som en av mina bästa vänner under mina drygt 47 år i Jämtlands län.

Janne var, när jag kom till länet 1966, aktiv i Centerns ungdomsförbund. Vi hade många träffar inom den politiska ungdomsverksamheten, han var även med en tid i fritidsnämnden i Östersunds kommun och under de senaste åren var han med i den Ceniorgrupp inom Centerpartiet som jag håller i sedan 2007.

Janne var fortfarande mycket intresserad av samhällsfrågor och följde den politiska debatten i tidningar, radio och tv.

Vi hade ofta telefonkontakt för att diskutera samhällsfrågor och aktuella händelser inom sportens värld.

Janne var sedan unga år aktiv i sin faders snickeri i Fanbyn och han fortsatte att driva detta snickeri under många år. Åtskilliga fönster har han levererat till olika delar i och utanför länet. Även under den senaste tiden gjorde han besök i snickeriet som han sålde för några år sedan, för att vara med och jobba med fönster.

Fotbollsdomarrollen hade han under många år och han var allmänt sportintresserad. Hans favoritlag var Manchester U, Brynäs och Edsbyn.

Det var nog ändå travet där hans fritid var mest använd. Vi gjorde en del travresor tillsammans och Östersundstravet var en flitigt besökt plats för Janne.

Under de senaste åren var han också aktiv inom Brunflo Lions Club för att samla in pengar till olika välgörande ändamål.

I nära 40 år träffades vi i ett gäng och spelade kort, åt mat och avslutade kvällen med att titta på dagens travsändning. Två dagar efter Jannes bortgång skulle vi ha haft vår nästa träff.

Det är med stor sorg och saknad som jag nu inser att Janne inte finns kvar i livet.

Mina tankar går till hans familj. Jag kommer att bevara alla ljusa minnen från alla år som vi fick ha kontakt och trivas tillsammans.

Per Söderberg