Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämttrio fyra i Dubai

Jämttrion slutade fyra vid den storinternationella hopptävlingen i Förenade Arabemiraten.

– Nu satsar vi hårt inför VM nästa år, hälsar Lars Eriksson.

De tre jämtarna är Lars Eriksson och Jonas Nilsson, Östersund, samt filmaren Henrik Norin, Bräcke. De har precis avslutat sin tredje stora tävling i formationshoppning i Dubai.

Huvudstaden i Förenade Arabemiraten har blivit något av fallskärmshoppningens centrum i världen. Det beror på kronprinsen av Dubai som själv hoppar fallskärm och som byggt upp två hoppfält i området.

– Skydive Dubai har byggts upp som ett stort varumärke inte bara inom fallskärmshoppning utan även rally och båtracing. Det är bra hoppning här året runt genom vädret och det är väldigt vackra vyer, rimliga priser och bra faciliteter. De storsatsar verkligen på sporten och invigningen till tävlingarna sändes över hela världen, berättar Lars Eriksson.

Totalt var det cirka 1 000 deltagare på plats, varav nio svenska hoppare.

Målet för de tre jämtarna var att nå pallen, men det misslyckades. Laget har legat fyra under i princip hela tävlingen och den placeringen behöll man in i mål.

Det blev till slut 130 poäng och en fjärde plats, tio poäng efter Frankrike.

– Vi var väldigt jämna, men efter ett dåligt första hopp hamnade vi direkt sex poäng efter.

Den missade prispallen till trots, här finns inga sura miner.

– Vi känner oss riktigt heta inför nästa säsong och satsar hårt inför VM 2014 (i Bosnien).