Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtpublik bussas till Ånge

Sundsvallsbaserade Nordiska Kammarorkestern gör i höst en konsertserie i Ånge. För att underlätta för Jämtlandspubliken att ta sig dit ordnas bussresor från Östersund.

Nordiska Kammarorkestern har flera gånger tidigare spelat i Ånge och då haft tillresande publik från länet.

– Sist vi spelade där fick vi förfrågan om det inte skulle gå att ordna med någon bussresa i samband med våra konserter, berättar produktionssamordnaren Anna Zachrisson.

När orkestern i höst arrangerar en egen liten konsertserie tillsammans med Ånge Folkets hus prövar man därför med charterbuss från Östersund.

Först ut – nu på fredag – är Kammarorkesterns öppningskonsert för säsongen. Då spelas bland Beethovens 3:e symfoni och ett spännande nyskrivet verk för viola,stråkorkester och tape av Rolf Wallin. Solist är den norske violaspelaren Lars-Anders Tomter .

– Slår det här väl ut så blir nästa tillfälle en jazzkonsert den 13 oktober med High Coast Jazzorchestra. Sedan kammarmusik med Nordiska Kammarensemblen den 10 november. Och den 16 december spelar Nordiska Blåsarkvintetten ett program med julens pärlor, avslutar Anna Zachrisson.