Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlandsnytt vinnare när SVT organiserar om

Jämtlandsnytt drar en vinstlott när SVT omorganiserar nyhetsbevakningen. Redaktionen utökas med 2,5 tjänster.

– Jag blev positivt överraskad, säger Sara Leijman, gruppchef.

På onsdagen presenterade SVT förslaget till hur den regionala nyhetsbevakningen ska se ut från våren 2015. Mycket oro har uttryckts för hur det ska påverka bevakningen från Norrland. Redaktionen i Östersund utökas med 2,5 tjänst till 10 tjänster. I Västernorrland minskas redaktionen med sex tjänster till 21.

– Jag tycker att det är positivt att vi har fått fler tjänster hit. Förhoppningsvis blir det bättre för våra tittare, säger Sara Leijman.

Hon tror att det nya organisationsförslaget kan ge fördelar för bevakningen av Norrlands inland.

– Min förhoppning är att vi kan samarbeta mer med exempelvis Västerbottensnytt. Vi har många gemensamma ämnen, som Hoting, Dorotea och Vilhelmina. Vi har ett helt inland som vi skulle kunna samarbeta mer med. Ibland kan kanske våra tittare ha mer intresse av vad som händer vid Umeå Universitetssjukhus än i Sundsvalls kommun.

Med största sannolikhet kommer Jämtlandsnytt sändas från Umeå.

– Jag tror att det ur tittarperspektiv är nyheterna som är viktigast och dem kan vi förhoppningsvis göra fler av, säger Sara Leijman.