Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtländska par ska hitta bröllopsformen

/

De ska äta bättre, motionera och syna sitt äktenskap i sömmarna. Två par från Jämtland deltar i tv-programmet "Bröllopsform" som startar i kväll. Annica och Joachim Spejare från Frösön är ett av dem.
- Det har varit helt galet, säger Annica.

Annons
Tv-tittarna får följa nio gifta par på vägen mot ett hälsosammare liv och ett mer passionerat förhållande. Coachade av före detta brottaren Martin Lidberg och psykologen Eva Ruzz måste makarna jobba hårt både fysiskt och mentalt under åtta veckor. Allt för att hitta tillbaka till bröllopsformen.
Kuratorn Annica och IT-chefen Joachim Spejare har varit tillsammans i 17 år och gifta i 13. De bor i villa på Frösön och har tre barn tillsammans. Yngste sonen Axel har en ovanlig ämnesomsättningssjukdom som gör att han bland annat måste äta var tredje timme, dygnet runt. Sjukdomen, som är extremt ovanlig, har naturligt kommit att prägla hela familjens liv. Annica säger att hon och Joachim varit som ett arbetsteam för att få tillvaron att fungera. Lägg där till att Joachim inte är den mest romantiska mannen som går i ett par skor så är deras medverkan i programmet given.
- När jag såg att de sökte par till programmet så tänkte jag direkt att det vore något för oss. Jag började också titta på mig själv och tänkte: Vem är jag när jag inte har fokus på barnen? säger Annica.
Sagt och gjort, paret slängde iväg en ansökan och det dröjde inte länge innan filmteamet stod i farstun. Grillmåltiderna byttes raskt ut mot den så kallade tretimmarsdieten och tv-kvällarna i soffan var snart ett minne blott. I stället blev fritiden fylld av simning, styrketräning, spinning och raska promenader. Paret hade först bara en vilodag i veckan. Och det skulle bli ännu hårdare. Både Annica och Joachim skickades iväg, var och en för sig, på ett träningsläger där de tränade tre pass per dag under 14 dagar.
- Det blev verkligen en kick. Jag kände hur hela kroppen vaknade till liv när jag blev tvungen att släppa tankarna på hemmet. Men det bästa av allt var att vi längtade så mycket efter varandra. Det var verkligen skönt att känna den känslan igen, säger Annica.
Efter att ha levt åtskilda och bara fokuserat på kost och motion under drygt en månad får paret slutligen uppleva sin bröllopsceremoni för andra gången. Frågan är om de då kommer i sina gamla bröllopskläder?
J När jag såg att de sökte par till programmet så tänkte jag direkt att det vore något för oss.
Annica Spejare, en av deltagarna i tv-programmet "Bröllopsform"

Mer läsning

Annons