Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtländska grafiker ställer ut i Stockholm

Serigrafi, collografi, screentryck och giclée. Och mycket mer. En rad olika grafiska tekniker och mängder av stilar är representerade när 26 konstnärer från Jämtland ställer ut i huvudstaden.

Mari Vedin Laaksonen, Östersund, har hämtat inspiration vid resor till andra kontinenter och Ylva Hagerlind, Ottsjö, i det faktum att hon nyligen blivit mormor. Åsa Jönsson, Ås, har gått igång på vargdebatten och Gunnel Lundholm, Hallen, målar in musik i sina tavlor.

Alla ingår de i Östersunds kollektiva grafikverkstad och i tisdags kväll var de på plats vid vernissagen på Grafiska sällskapets galleri på Hornsgatan i Stockholm.

– Det är alltid kul att ställa ut tillsammans, sade Ylva Hagerlind, som var med även för två år sedan, när kollektivverkstaden senast ställde ut på Grafiska sällskapet.

– Och alltid bra med en deadline. När man bestämt sig för att vara med på en utställning måste man ju producera, skrattade Gunnel Lundholm.

Gunnel hade fiolen med sig och bjöd på musik under den välbesökta vernissagen.

– Jag kommer att vara på plats i galleriet så länge utställningen pågår, till den 4 augusti. Om jag ställer mig i dörröppningen och spelar kan jag säkert locka in en eller annan extra besökare, sade hon.

Den som låter sig bjudas in i galleriet får se en snygg och välhängd utställning som visar en bra bredd på grafiken i Jämtlands län. Och den som inte har vägarna förbi Södermalm kan ta sig till Ahlbergshallen i Östersund, dit utställningen flyttar sedan. Vernissage 17 augusti.