Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtländsk blues värmde upp bygdegården i Marieby

Bottleneck John och Grumligt Vatten flyttade sin spelning från stenbrottet till bygdegården i Marieby i lördags. De värmde upp den kyliga lokalen med härligt gung och jämtländsk blues.

Stenbrottet lämnade plats för bygdegården. På grund av regent som öst ner och solen som lyst med sin frånvaro förflyttades blueskvällen för att hållas inomhus i stället. Lördagskvällen i en by något utanför Östersund bjöd på två bluesband från Jämtland.

Bottleneck John intog scenen i en ganska tom lokal. Ett tjugotal personer, såväl barn som vuxna hade samlats för att njuta av den sköna blues han bjöd på. En del stod på dansgolvet medan andra fikade till hans livfulla melodier och fingrar som vandrade över stålgitarrens strängar. En skön känsla av traditionell blues infann sig även i hans egna låtar inspirerade av livet, känslor och andra bluesartister. Instrumenten i bakgrunden skvallrade om att Bottleneck John inte var den enda artisten för kvällen.

När Grumligt Vatten intog scenen höjdes både volymen och tempot. Till publikens jubel började de spela fartfylld blues med munspel, gitarr, bas och trummor. På scenen stod fyra män med härlig inlevelse och publiken kunde inte sitta still.

För de som väl letat sig ut till bygdegården var vädret inget problem. Med jackor, värmeljus och svängig blues märktes det inte av, men många valde förmodligen värmen hemma i soffan i stället. Det är inte långt mellan Östersund och Marieby vilket gör det svårt att förstå varför publikskaran var så liten. Vi är nog många som hoppas på bättre väder och fler besökare nästan gång en sådan här möjlighet dyker upp.