Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlandsgillet i Stockholm

65 personer mötte upp på Jämtlandsgillets nittioförsta årsmöte på Gregoriedagen den 13 mars. Mötet ägde rum på restaurang Två Grabbar och Kök.

Årsmötet öppnades med att vår ordförande Thor-Lennart Loo hälsade alla hjärtligt välkomna. Särskilt välkommen var årets stipendiat Christina Falkengård. Hon fick stipendiet för förtjänstfulla insatser som engagerad journalist och författare samt reporter för Radio Jämtland. Hon har även gjort stora insatser för att bevara Inlandsbanan. Christina Falkengård som kommer från Rörvattnet i norra Jämtland är en mycket god ambassadör för oss Jämtar i förskingringen. Hedersledamoten Arvid Sundin var som alltid särskilt välkommen. De nya medlemmarna Margareth Berglund, Wivi-Ann Hallin och Synnöve Karlström hälsades därefter välkomna och tilldelades vår gillesnål.

Årsmötet fortsatte med att vi sjöng Jämtlandssången under ledning av Eva Hallgren och avslutades med att Christina Falkengård fick Jämtlandsgillets stipendium. Därefter serverades en härlig middag med lax och grillad ryggbiff.

Efter middagen höll Christina Falkengård ett mycket underhållande tal och fick varma applåder. Efter kaffe med kakor underhöll skrinnaren Carl-Erik Asplund oss med dikter och Eva Hallgren ledde allsång.

Kvällen avslutades med ett stort lotteri med skänkta jämtländska produkter. Lotteriet var mycket uppskattat och vi vill här framföra ett stort tack till givarna.

Sven Boman