Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands nya rockpresident

The Hives
Badhusparken
(lördag)

The Hives bör upplevas live. Så enkelt är det. Man skulle kunna tro att sångaren Howlin' Pelle föddes på scen. Han har energi som en duracellkanin med några extra batterier på lager. Han charmar publiken med en röst som verkar tåla lite vad som helst, med sparkar i brösthöjd, mikrofonen uppslängd i luften och mellansnack som snarare förtjänar benämningen mellanskrik. Men med det sagt har det aldrig handlat om ett soloframträdande. Det världskända rockbandet från Fagersta har alltid varit ett team och deras 19 år tillsammans som band visar sig i samspeltheten.

Under de nya låtarna visar The Hives upp sin lite mörkare, punkiga sida, en sida de klär mycket bra i. Men under de äldre, en smula mjukare låtarna vaknar den redan hänförda publiken om möjligt ännu mer. Som under "Hate to say I told you so" efter att Pelle utnämnt den till Jämtlands nya nationalsång och sig själv till ny president. Sen beger han sig ut i publikhavet som om det vore vilken söndagspromenad som helst.

Bättre än så här blir knappast en konsert i regn. Eller just det, till och med regnet lyckades de hypnotisera bort.