Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands MK först i Sverige med att kunna öppna sin arena

Jämtlands MK och Lukas Hov är första arenan att bjuda på åkbar is i isracing-Sverige.
– Vi har kanonförhållanden. Det går inte att få till det bättre, säger Hans-Erik "Lukas" Lundkvist.

Annons

De svenska isracingörarna har börjat att testa sina maskiner på olika ställen i norra Sverige, men då har det handlat om sjöisar. Jämtlands MK är enligt uppgift den första klubb som kan öppna sin arena för träning.

Premiären skedde i fredags. På plats fanns bland annat tyske världsstjärnan Gunter Bauer samt klubbens egen P-A Lindström.

P-A har bestämt sig för att köra även i år. Han kommer att representera Gävle i serietävlandet och blir då klubbkompis med legendariske Per-Olof "Posa" Serenius.

Frågan är hur JMK kan få till bra is när det varit så varmt i flera veckor?

– Jag får alltid till is.Jag vet inte vad de andra gör, men om de har problem brukar jag klara av det, säger "Lukas".

Du har alltså en "trollerilåda" som andra inte har?

– Ja, jag har alltid trollat. Men nu är det stängt här ett tag. Vi måste förbereda inför VM-tävlingen (15 januari).

I Strömsund (som arrangerar en VM-semifinal 16 januari) har man ännu inte öppnat Strömsvallen. Under tiden tränas det på sjöis runt om i området.

– Vi har inga träningar inplanerade på stadion före årsskiftet. Det jobbas för fullt med det nya banstaketet samtidigt som vi spolar isen inför tävlingarna i början av 2016, berättar Robert Gjersvold.

Årets VM-kval har ett annorlunda upplägg. Det börjar för ovanlighetens skull i Finland (Övertorneå), 9 januari.

Kval nummer 2 körs i Östersund, 15 januari. Detta kval bestämmer sedan startfältet till VM-challenge i Strömsund, 16 januari.

De åtta bästa från Finland samt de sju bästa från Östersund går tillsammans med redan klara Stefan Svensson (VM-sjua i fjol), vidare till tävlingen i Strömsund.