Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands läns Idrottshistoriska förening

Jämtlands läns Idrottshistoriska förening har haft årsmöte i sekretariatsbyggnaden på Östersunds skidstadion.

Ordförande Thord Eric Nilsson hälsade närmare ett 40-tal medlemmar välkomna och öppnade årsmötet. Därefter utsågs Per Söderberg att leda årsmötesförhandlingarna och snabbt och rutinerat klubbade han igenom dagordningen. Per kryddade dessutom sitt ordförandeskap med att läsa Nicke Sjödins välkända dikt Lagledar'n, ett mycket uppskattat inslag inte minst med tanke på att Per, genom sin härkomst, framförde dikten på oklanderlig ångermanländska.

Av verksamhetsberättelsen för 2009 framgick att föreningen haft många medlemsaktiviteter under året. Tyvärr har deltagarantalet varit relativt lågt med tanke på medlemsantalet. Föreningen har också, äntligen, fått ordning på sin kanslilokal i Idrottens Hus.

Föreningens ekonomi är god trots att för 2009 redovisades en förlust på närmare trettio tusen kronor. En viss förbättring väntas kommande år efter årsmötets beslut att höja medlemsavgiften med 25 kronor. Trots höjningen är medlemsavgiften inte hög med tanke på vad medlemmarna får för pengarna, eller vad sägs om fyra nummer/år av tidskriften Idrottsminnen.

Valen: Thord Eric Nilsson ordförande samt Claes Andersson, Kjerstin Bengtsson, Sigge Ericsson, Inger Hultgren, Börje Svedjesten och Gunnar Söderberg. Revisorer: Clas-Göran Carlsson och Torbjörn Flood, suppleanter Bertil Karlsson och Sture Espvall. Valberedning: Bengt Brügge sammankallande samt Erland Sandqvist och Anders Turén.

Efter årsmötet var det dags för fika. Birgit, Saga och Vivi-Anne hade som vanligt gjort goda smörgåsar plus en hembakad kaka.

Därefter kvällens huvudnummer med årsmötesgästen, dubbla OS-guldmedaljören, Cathrine Lindahl i fokus. Inledningsvis visade Thord Eric höjdpunkter från de senaste olympiaderna, 2006, 2008 och 2010. Mycket var saker som de flesta sett tidigare, nytt var dock klippen från norsk tv och norrmännens syn på svenska mot- och framgångar. Mest uppskattat var självklart curlingdamernas två OS-guld i Turin och Vancouver och det raffel och spänning som de båda finalerna bjöd på. Därefter utnyttjade föreningens ordförande Thord Eric Nilsson sin mångåriga sportjournalisterfarenhet och tog fram Cathrine Lindahl till podiet och till en högklassig presskonferens. Förutom Thord Erics frågor kom många frågor även från övriga mötesdeltagare om allt från träningsmetoder till hur man firar ett OS-guld. En återkommande fråga var om det blir någon fortsatt satsning mot ett tredje OS-guld. Cathrines svar på detta var att kvartetten kommer att ta beslut kommande sommar. Efter frågestunden plockade Cathrine fram OS-medaljen från Vancouver och de som ville fick känna hur det kändes att hålla i ett OS-guld.

Den trevliga kvällen avslutas med fotografering av de tre närvarande OS-medaljörerna. Förutom Cathrine fanns i möteslokalen även Sigge Ericsson och Örjan Sandler.

Blombuketter överlämnades också till Birgit Larsson och Vivi-Anne Wassdahl. Båda har varit med i föreningen sedan den bildades, först många år i styrelsen och efter det som ledamöter i valberedningen.