Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlands damer tar ett steg i taget

/
  • Camilla Fagerberg, här i matchen mot 08 Stockholm förra helgen, tror att tiden talar för Jämtland. Återstår att se hur långt man hunnit i den utvecklingsfasen när man ställs mot Norrköping i morgon?  Foto: Robert Henriksson

Jämna steg med 08 Stockholm i 25 minuter. Sen frös Jämtlands basketdamer fast.
– Så kan det gå när det bara är två av fem spelare som har fokus, är Camilla Fagerbergs snärtiga analys över raset i damligapremiären.

Annons
Men Camilla verkar redan inför morgondagens hemmamatch mot Norrköping ha sorterat bort de stillastående minuterna i Solna som resulterade i 18–0 i baken och ett ointagligt poänggap.
– Man kan helt enkelt säga att vi glömde bort att utnyttja varandras kvalitéer. Men den biten har vi jobbat hårt på under den gångna veckan, fortsätter hon.
Och trots 35-poängsmällen i Stockholm så tycker Camilla att det finns mycket att vara positiv över i årets Jämtland.
– Vi har en bredare trupp med fler spelare. Det gör att kvalitén på träningarna blir bättre och att vi som lag ska kunna hålla en högre nivå framöver.
Personligen känner hon också att hon vuxit som basketspelare sen ifjol.
– Jag har fått mer rutin och jag både hoppas och tror att jag kan bidra på ett helt annat sätt i år.
Coachen Jonathan Bolin tycker precis som Camilla Fagerberg att den senaste veckan med gänget har varit givande.
– Vi har tagit ytterligare några steg under veckans träning. Men det måste få ta den tid det tar för att hitta vårt grundspel och därmed vår identitet, säger Bolin.
De amerikanska nyförvärven Jill Noe och Chakhia Cole har hunnit bekanta sig ännu mer med lagkompisarna och livet i vinterstaden. Och Bolin är ganska säker på att importerna kommer att bli värdefulla för laget.
– Jill är en kvalitetsspelare som kommer att bli ännu bättre när hon till fullo vuxit in i sin roll, låter hans omdöme om 24-åringen från ökenstaten Arizona.
När det gäller Chakhia Cole så hämmas hon fortfarande av en bristning i ena vaden och har inte hunnit göra sig själv riktigt rättvisa.
– Hon har fått behandling hela veckan och blir bättre och bättre. Men ännu är det inte hundra och frågan just nu är om vi törs chansa med henne på söndag. Det beslutet tar vi nog så nära match som det bara går.
Säsongspremiären på hemmaplan mot Norrköping ser Bolin fram emot med både glädje och viss anspänning.
– Det ska bli skoj att möta Norrköping. Jag såg dem spela under förra helgens sammandrag och det är ett ungt och intressant lag med stor utvecklingspotential. Det kommer att bli en mycket tuff match och vi måste spela riktigt bra för att ha en chans att vinna, slutar Bolin.

Mer läsning

Annons