Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands coachjakt: fem-sex namn är inringade

Jämtland är fortfarande inställd på att hitta en svensk ersättare till Pontus Frivold.
– Det finns väl ungefär ett halvt dussin coacher som vi är intresserade av, menar Peter Johansson.

Johanssons påskbesök i Södertälje och Scania Cup användes inte enbart till att coacha Jämtlands P98-lag. Jämtlands klubbdirektör träffade även diverse coacher och andra kontaktpersoner som kan hjälpa klubben i jakten på vem som ska efterträda Pontus Frivold.

Peter Johansson utvecklar sina tankar.

– Coachfrågan är prioriterad. Vi behöver någon som kan ta ett uppdrag på fler än ett år. Det ska finnas erfarenhet, han ska kunna dra med sig spelare hit, kunna locka publik och sponsorer.

Måste det vara en svensk?

– Nej, då, men en svensk coach har fördelar av att kunna spelarna. Han har kontakter.

Kan det röra sig om ett halvt dussin namn som ni har kvar på listan?

– Ja, någonstans där.

Jämtland tvingas också jaga en ersättare till Adama Darboe. Den danske landslagsmannen fick ett fint erbjudande att stanna i Östersundsklubben, men han valde Borås i stället.

– Adama är en fantastisk kille och han gjorde en jättebra säsong, men vi var också fullt inställda på att flertalet klubbar skulle vara intresserade av honom. Nu får vi hoppas att vi kan hitta en minst lika bra ersättare.

Peter Johansson blir den som kommer att leda en del av träningarna för Jämtland under eftersäsongen. När truppen samlas igen nästa vecka blir det klubbdirektören som ska hålla i två av träningarna.

Träningstruppen kommer att bestå både av ligaspelare och yngre talanger. Totalt blir det åtta-tio pass i veckan för de inblandade.

– Jag kommer att vara på golvet på måndagar och onsdagar. Sedan får klubbens andra coacher gå in under de resterande träningarna tills dess att vi har en ny coach klar, menar Peter Johansson.