Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vidrig skräpteve

Visst, jag är partisk, men måste ändå säga att jag ä-l-s-k-a-r SVT Play. Det är hundra procent fantastiskt att jag kan se favoritprogrammen en tid då det passar mig.

Annons

True Blood i högupplösta Play Prima har varit en gudagåva denna mörka höst och jag tackar, tackar, tackar för att jag får allt detta för den, i sammanhanget, lilla licenspengen.

Häromdagen var det dags igen. Inget på teven, så jag drog igång datorn för en timmes underhållning eller två. Surfade runt lite då min man påminde mig om att de andra kanalerna också har webbteve.

Bingo! tänkte jag som nästan aldrig lyckas se något från de kommersiella kanalerna nuförtiden. Inte för att jag inte vill, men får man in ettantvåanfyransexan är ”Bonde Söker Fru” det närmaste skräpteve man kommer. Tills nu. För på sexan sänds tydligen Paradise Hotel.

Tänkte att jag skulle ge det en chans, men när jag i första avsnittet ser hur ett par främlingar sätter på varandra under det där tunna lakanet (som var en sorry excuse för ett täcke) var middagen plötsligt på väg ut genom munnen igen och jag tvingades stänga av.

Kom igen, liksom. Antar att merparten av Paradise Hotel-deltagarna ALDRIG skulle medverka i en porrfilm, men att gegga runt med en främmande människa i teve PÅ RIKTIGT är tydligen helt okej. Nä, för magstarkt för mig.

Men när jag ändå var inne på skräptevetemat klickade jag mig vidare till en annan kanals hemsida, där kunde man se Plastikkirurgerna. Middagen hade halkat nedåt igen och illamåendet var inte så påtagligt, tills … jodå, mycket riktigt, det här var också lite för vidrigt.

Efter att ha sett stackars, stackars Anna Book sitta med pattarna i vädret och stortjuta då en sköterska plockade bort tejpen efter hennes bröst-/överarmsoperationer var det bara att trycka på escape. Ta. Mig. Långt. Härifrån.

Vill inte moralisera (kan verka som att det är det jag gör nu, jag vet) men känner att det är lite sorgligt. Skräpteve kan vara underbart, jag matade Svenska Hollywoodfruar-avsnitt från webben och njöt av att kunna vara en del av lunchlådekonversationerna utan att ha den kanal programmet sändes på. Och jag har sett Paris Hiltons BFF och mängder av annan smörja.

Det är bara det att det blir lite sorgligt när Svenne Banan opererar sig/ligger runt i de svenska teveapparaterna. Borde verkligen vara mer luttrad, det är ju hundra år sedan det gökades i Big Brother för första gången, men jag verkar inte kunna vänja mig. Just det där är för intimt.

Kan inte låta bli att tänka på de föräldrar som vet att deras barn är med på teve och tycker att det är lite kul. Att de sitter där, på bästa sändningstid, med gotta framför teven och plötsligt ser på när deras pilska nittonåring ligger med en främmande människa. Stönar med en kamera i varje hörn. Att de, föräldrarna, ser. Och kompisarna, grannen, gamla gympaläraren och jag.

 

Mer läsning

Annons