Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har du i ditt skåp?

/
 • Martina Martinsson, 30 årSjuksköterska på Östersunds sjukhusVad har du i ditt skåp?– Mina kläder, rena jobbkläder, handväska, skor, handskar och lite skräp.Hur många har du haft?– Det här är mitt andra skåp. Jag har jobbat på sjukhuset i två år och mitt första skåp hade jag nere i kulvertarna. Nu har jag sedan ett år tillbaka skåpet på min avdelning.Din skåpdörr är ganska ren jämfört med dina grannar som har klistrat upp massor av bilder på sina skåp, varför har du inga bilder?– Jag har inga barn som jag kan sätta upp bilder på som mina kollegor, men så småningom kanske jag sätter upp lite bilder jag också.När städade du senast?– Det har jag aldrig gjort.Trivs du med ditt skåp?– Ja, jag är ganska nöjd som det är, jag har nära till spegel, handfat och toalett.Vad säger skåpet om dig?– Att jag är ganska ordningssam.
 • Bertil Jonsson, 46 årAdministratör på tingsrätten i ÖstersundVad har du i ditt skåp?– Skor, ytterkläder, hatt, ordningsvaktskläder eftersom jag även arbetar som ordningsvakt på tingsrätten, matlåda, handskar, extra galgar, kassettband från en kille som arbetar här några dagar i veckan och som har saker i mitt skåp och en revisionsberättelse.Hur många skåp har du haft?– Ingen aning, sex stycken kanske.Vad är det mest användbara i skåpet?– Det som jag använder mest är hatten som jag både har på mig på sommaren och på vintern.Vad är det mest udda i ditt skåp?– Ett bärbart överfallslarm som är en kvarleva från tingsrätten i Sveg. Jag har också en insexnyckel och en inrednings­katalog.Trivs du med ditt skåp och dess placering?– Läget är perfekt och skåpet är större än fler av de andra skåpen som finns här och lite bredare. Skåpet är ganska nytt och känns rent.Vilken drömpryl skulle du vilja ha där?– Det skulle vara trevligt med en litet kylskåp så man kan handla matvaror som ska hem på lunchen.Vad säger skåpet om dig?– Lite ordning och lite rörigt som jag är som person.
 • Mikael Gärdin, 24 årBadvärd på StorsjöbadetVad har du i ditt skåp?– Skinnhandskar, mobil, pannband, öronproppar, studiepapper, kalsonger, en ren t-shirt, några shorts, ett kursintyg, en smutsig t-shirt, ytterkläder, varma strumpor, långkalsonger, matlåda, handduk. Skorna och väskan får inte plats i skåpet.När städade du där senast?Mina kollegor klagade på att det luktade illa så jag fick storstäda det i början av sommaren. Skåpet var insparkat när jag fick det så det går inte att stänga eller låsa. Därför kan jag komma undan med att hänga saker på skåpdörren och ha prylar utanför.Vad är det mest udda i ditt skåp?– Helt klart matlådan, de i cafeterian vet varför. En man i min ålder lagar inte mat hemma, ha ha!Skulle du vilja ha ett större skåp?– Nej, det är stort som det är, jag skulle bara ha mer saker i skåpet om det var större. Det är ett skåp, man kan inte begära så mycket av det.Finns det några oskrivna skåpregler?– Jag får skit de gångerna jag har haft bråttom och kläderna hamnar på golvet istället för i skåpet.Vad skulle du vilja ha där?– Självklart en tvättmaskin.Vad säger skåpet om dig som person?– Allgörare som har mycket saker och att jag är en sportig person.
 • Anna Ullström, 26 årPersonlig tränare, gyminstruktör och receptionist på Gold’s gymVad har du i ditt skåp?– Handduk, kläder till receptionen, instruktörsskivor, smink, schampo, balsam, svettband, styrkehandskar, batterier till headset, stödanteckningar och Alvedon. Vattenflaska och skor har jag ovanpå skåpet.Vad är det mest användbara?– Skorna är nog det mest användbara som jag har på skåpet.Vad är det mest udda i ditt skåp?– Jag har inget udda så, kanske Alvedonet, men annars kan jag inte komma på något. Mitt jobb och fritid går hand i hand och allt som jag behöver till det finns i mitt skåp.När städade du där senast?– Jag tror att jag aldrig har städat skåpet riktigt genomgående. Jag småstädar då och då och plockar ur papper och sådant.Ditt skåp ser lite rörigt ut, har du koll på alla saker som finns där?– Ja jag har koll på allt i mitt skåp, allt har sin plats. Det är viktigt för mig att ha ordning och koll på vad jag har där. När jag ska ha pass vill jag ha koll på att alla skivorna till musiken finns här.Trivs du med ditt skåp?– Jo jag gillar det. Det är kanske lite för litet. Jag skulle vilja ha mer hyllor så jag får plats med mer i skåpet, annars är det bra.Vad säger skåpet om dig?– Att jag gillar mitt jobb och att jag gillar träning.
 • Ulf Eriksson, 38 årVaktmästare på KlanghallenVad har du i ditt skåp?– Säg vad jag inte har... en handduk, träskor, hockeyklubbor, vindjacka, höstbyxor, biltidningar, hockeyhjälm, skridskor, handskar, bandyboll, hockeybyxa, puck, tejp, skridskoskydd, bandyklubba, tröja som det står Brunflobadet på och mycket mer.Hur länge har du haft det?– Sedan -95 och sedan dess har det samlats på.Vad har du mest användning av i ditt skåp?– Mina hörselkåpor med inbyggd radio. De är bra när jag kör ismaskin för att få bort bullret eller när jag klipper gräs på sommaren.Vad är det mest udda du haft i ditt skåp?– En hockeyklubba från Igor Larionov. När han spelade här i Klanghallen för några år sedan gick hans klubba av under en tekning. Jag passade på att ta reda på den och nu har jag den hemma signerad.Finns det något du skulle vilja ändra med ditt skåp?– Visst skulle jag kunna städa ur lite grejor, men när jag tänker efter är det kul att ha kvar gamla saker för det finns mycket minnen i dem.Vilken drömpryl skulle du vilja ha i ditt skåp?– Jag om vi inte redan hade haft en gemensam skulle jag vilja ha en kaffebryggare.Vad säger skåpet om dig?– Den som spar han har.
 • Leila Puranen, 18 årLäser estet med inriktning musik på WargentinsskolanVad har du i ditt skåp?– Skolböcker, skrivhäften, kläder, trumpinnar och hörselproppar, pärm, penna, och en bok.Vad är det mest användbara?– Det jag använder mest är penna och sudd.Hur kom det sig att du fick det här skåpet?– Man var tvungen att vara ganska snabb. Innan vi fick välja skåp hade lärarna satt upp lappar på skåpen vilka klasser som skulle få dem. Några ur min klass hann aldrig få något skåp vid klassen så de fick skåp längre ner i korridoren.Finns det något som du skulle vilja ändra?– Ja, det blir rätt trångt när alla ska ta fram sina saker samtidigt ur skåpen. Om vi hade större skåp skulle det kanske bli mer plats omkring skåpen också.Vad säger ditt skåp om dig?– Att jag spelar trummor och pluggar musik.
 • Åsa, 32 årPolis i ÖstersundVad har du i ditt skåp?– Mycket av det jag har i skåpet är arbetskläderna som jag har på mig just nu, men jag har bland annat myggmedel, solglasögon, en extra knopp till batongen, sommarjacka, en blå polisskjorta, sommarhandskar, några mystiska polotröjor som jag aldrig använder, en halsduk som fortfarande är inplastad... oj, flera diplom och mitt utbildningsbevis som är inramad. Jag har även nödsmink och ett extra överdrag till skyddsvästen och mycket mer. Kängorna har jag ovanpå skåpet för annars torkar de aldrig.Förvarar du dina vapen där?– Alla saker som jag har på mig som är vapen lämnar jag aldrig i skåpet utan i ett fack i vårt vapenrum.Trivs du med skåpets placering?– Ja, jag har ett kanonläge. Mina skåp är i hörnet vid spegeln och nära till duschen. Jag har två skåp eftersom jag jobbar i yttre tjänst och har mer kläder än de som har en inre tjänst.Vad skulle du vilja ha i ditt skåp?– Tänk om jag hade en skotork i skåpet med en jättesmart torkfunktion som enbart punkttorkade det som jag ville ha torrt.Vad säger ditt skåp om dig?– Att jag gillar ordning och reda och att jag vill ha koll på saker och ting.
 • Peter Karlsson, 41 årÄgare och chef för verkstad Peter Karlsson AB i OdenskogVad har du i ditt skåp?– Jag har inte så mycket saker i mitt skåp. Få se nu... jag har hörselproppar, tre kepsar, en påse med slangklamrar, extra reservlås till de andra anställda, rena handdukar, långkalsonger, sockar, pennmagnet, bälte och arbetsskor.Hur många skåp har ni på företaget?– Vi har sex skåp. De är utformade med ett öppet sidofack så att personalen kan ha sina privata kläder inlåsta i skåpet och sina arbetskläder i sidofacket. Det är bra när arbetskläderna behöver tvättas så kan jag ta de anställdas kläder också. Sedan vill man ju inte blanda sina privata kläder med oljiga och smutsiga arbetskläder.Vad är det mest udda som du har i ditt skåp?– Slangklamrarna som en kille kom in med och lade i mitt skåp. Det är ganska onödigt att ha dem där.När städade du där senast?– Det händer aldrig. Jag städade skåpen när jag ställde in dem för fyra och ett halvt år sedan. Men det funkar bra för det är nätbotten på skåpen så all skit åker ner på golvet i stället.Har du några skåpregler?– Nej, men jag önskar att alla låste sina skåp. En regel är väl att man inte rotar i någon annans skåp och att man hänger in alla kläder så att de inte hänger kläder överallt i verkstaden.Vilken drömpryl skulle du vilja ha i ditt skåp?– En läskautomat med Coca-cola i.Vad säger skåpet om dig?– Att jag inte riktigt har tid och har för mycket att göra eftersom jag byter om hemma.

Ordning och reda eller stök och kaos – hur har du det i ditt skåp på jobbet?

Annons

Samlar du på gamla minnen precis som vaktmästaren Ulf eller är var sak på sin plats som i sjuksköterskan Martinas förvaringsutrymme? LT har kikat vad som finns bakom de låsta dörrarna i några jämtars personalskåp – och kanske säger innehållet mer om dem än vad man kan tro.

Skriv som en kommentar nedan!

Annons