Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svinkalla köldrekord

/
  • Natten har varit rekordkall i många delar av länet. I Östersund har det inte varit lika kallt sedan 1999. Även Sveg hade den kallaste temperaturen sedan 1987.    Foto: Henrik Flygare
  • Yttertemperaturen där bilden är tagen (Kälarnetrakten?) är -38,5 kalla grader. Den här bilden har en läsare skickat in genom att MMS:a till 720 01. (Klicka för större bild)

Annons

Det var länge sedan det var så här kallt. I Östersund var det under natten 32,1 minusgrader, den lägsta temperatur som uppmätts sedan 1999, då det var –34,1 grader.

Även Sveg centralort har haft en kall natt, där sjönk temperaturen till –35,3, det kallaste man uppmätt sedan 1987 då det var 42,6 minusgrader.

I Sverige har ett nytt köldrekord för säsongen noterats i natt, skriver SMHI i ett pressmeddelande. Tidigt i morse drog sig kvicksilvret i Gielas, väster om Kittelfjäll, rejält mot botten och visade på –40,9 grader. Det gamla rekordet i Hemavan slogs därmed med 0,1 grad.

Den lägsta temperaturen i länet, natten mot tisdag, har mätts upp i Ljusnedal, Härjedalen, -37,7 grader.

Mätpunkten Sveg-A har haft -37,6 och Höglekardalen -36,8.

Skriv i kommentarsfältet här nedanför eller använd . Du kan också skicka en bild via MMS, skriv LT(mellanslag)BILD och skicka till 720 01.

Annons