Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-silver till Denise och Karolin från Strömsund

/
  • Det blev silver till Strömsundstjejen Denise Backlund när VM i armbrytning inleddes för hennes del i Kuala Lumpur på tisdagen.
  • Denise Backlund, som LT träffade under ett pass där hon förberedde sig inför VM, är optimistisk inför andra dagens tävlingar.

VM i armbrytning fick en succéstart för Denise Backlund. Strömsundstjejen bröt till sig ett silver med vänster arm.
– Jag var otroligt nervös, men vann första matchen och sedan var det i gång, säger Denise Backlund.

Annons

Denise Backlund har haft fina framgångar när hon har tävlat i mästerskap. I fjol blev det ett silver i VM och när årets VM i Malaysia inleddes för hennes del blev det en ny medalj av samma valör. I finalen blev det förlust mot slovakiskan Rebeka Martinkovicova.

– Jag var otroligt nervös, men första matchen vann jag mot en ryska och sedan var det i gång. Jag tog mig obesegrad till final, men där tog det stopp mot en slovakiska. Matcherna mot ryskorna gick över förväntan bra, säger Denise Backlund.

Under onsdagen är det återigen dags för Denise Backlund att tävla. Då är det höger arm som gäller och 21-åringen från Strömsund är optimistisk.

– Jag satsar på guld, precis som i dag, så får vi se hur långt jag tar mig, säger Denise Backlund.

Det blev dubbel succé för armbrytarna från Strömsund. Även Karolin Andersson, som också tävlar för Strömsund, tog ett silver.

Läs mer om Denise Backlund: Bra känsla när Denise jagar nya medaljer

"Det gäller att inte bli för ivrig"

Jagar nya medaljer – med kommunens hjälp

Mer läsning

Annons