Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill skapa sitt eget Hultsfred

/
  • Tina Hagström, Mats Lindgren, Lina Appelqvist och Antonia Bryntesson tränar inför konserten. ”Det är roligt, men det är också nervöst”, säger Lina Appelqvist.  Foto: Jonas Ottosson
  • ”Vi har hyrt en lastbil som vi ska som en scen”, säger musikläraren Jan Rönngren.

Dansband, skrikpunk och jazz. Elever på Hjalmar Strömerskolan bjuder på en utekonsert i Strömsund.
– Vi vill skapa ett mini-Hultsfred, säger Jan Rönngren.

Annons

I veckan är det mycket arbete inne på Gula skolan. 15 gymnasieelever håller på att träna inför konserten som äger rum utanför Hjalmar Strömerskolan nästa vecka.

I stället för att spela upp inför musikläraren Jan Rönngren har de valt att göra en konsert. Något som Jan Rönngren ser fram emot.

– Varje vecka har jag eleverna fått spela i nya konstellationer. Allt för att de ska träna på orkesterspelning. De har blivit riktigt duktiga, säger Jan Rönngren.

Nu har tre band bildats inför konserten den 29 maj. Och enligt Jan Rönngren är det tre helt olika musikstilar som publiken får lyssna till.

– Det blir olika genrer och det tycker jag är helt otroligt. Förra året gjorde vi en liknande konsert utanför gymnasieskolan.

Vidare säger Jan Rönngren att han välkomnar allmänheten att komma och se spelningarna. Konserten har till och med blivit sponsrad med bra ljus och ljud.

– Vi har hyrt en lastbil som vi ska som scen. Vi vill skapa ett mini-Hultsfred.

Mer läsning

Annons