Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler släcker ned hela bostadsområden

/
  • För några veckor sedan var det någon eller några som bröt sig in elskåpet bakom Posten i Strömsund och släckte belysningen i centrum.
  • Tord Engström, gatu- markansvarig, är inte glad över skade­görelsen.    Foto: Jonas Ottosson

Stora områden i centrala Strömsund släcks ned. Enligt Tord Engström är det någon eller några som förstör elskåp så att gatubelysningen slocknar.

– Det är jäkligt tråkigt, säger han.

Annons

LT har tidigare skrivit om att Hedenvindskolan blivit utsatta för återkommande skadegörelser. Nu är det elskåp i Strömsund som är i fokus.

Under helgen inträffade den senaste skadegörelsen mot elskåpen. Då släcktes stora delar av gatubelysningen ned i området Risselås.

De förstör inte bara skåpen utan de drar ur propparna och stänger av huvudströmbrytaren.

På utsidan av skåpen sitter det ljusrelä som också har slagits sönder. Till LT säger Tord Engström, gatu- och markansvarig i kommunen, att skadegörelsen mot elskåpen innebär att gatubelysningen slocknar i flera bostadsområden.

Nu är det andra helgen i rad som gatubelysningen slocknar i några timmar. Även belysningen i centrum har släckts ned. Under hösten har skadegörelsen mot elskåpen ökat.

Området i Risselås och Skogsstigen har blivit hårdast drabbat när gatubelysningen slocknat.

Tord Engström säger att det är fyra-fem elskåp som har utsatts för skadegörelse. I kommunen finns det cirka 150 tändskåp.

– Kostnadsmässigt så är det fruktansvärt onödigt eftersom vi har nog dyr belysning i dag, säger Tord Engström som har polisanmält skadegörelserna.

Och fortsätter:

– Just nu har vi lagat till detta och vi hoppas att det är engångsföreteelse. Men nu hände det ju igen i helgen när de släckte ned delar av Risselås.

Vidare säger Tord Engström att konsekvenserna av skadegörelserna är att det kan inträffa olyckor och att det blir irritation bland folket.

– Nästa steg är att vi kanske får leja in ett bevakningsföretag som får åka runt och bevaka. Det är kanske något sådant vi måste till med.

Kommunen uppmanar nu allmänheten att vara uppmärksam på skadegörelsen mot elskåpen.

Mer läsning

Annons