Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsgäng bakom brottsvåg

Vågen av inbrott och skadegörelse som drabbade Strömsund i fjol ser nu ut att få ett rättsligt avslut.

Annons

Det var i våras som Strömsund med omnejd drabbades av en rad fall av skadegörelse och inbrott. Bland annat fick fartyget M/S Tärnan vid två tillfällen besök av ovälkomna gäster som slog sönder fönsterrutor och stal ljudutrustning. Även fartyget M/S Svaningen, en restaurang i samhället och bildemonteringen fick nattlig påhälsning med skadegörelse och stulna föremål som följd.

Polisen fick i ett tidigt skede tips om en grupp ungdomar som pekades ut som misstänkta gärningsmän. Nu har det blivit dags för nästa instans i rättsapparaten att ta över.

Tre unga män, som i dag är 20, 18 och 17 år gamla, har åtalats vid Östersunds tingsrätt misstänkta för att brutit sig in hos ett flertal företag och föreningar. 20-åringen och 17-åringen är också misstänkta för att ha tagit både mopeder och personbilar utan att fråga om lov. De ska också ha framfört dessa – trots att de saknar giltiga körkort.

Med under ett av de nattliga besöken misstänks också ytterligare två unga män, 17 och 18 år gamla, ha varit. Även de åtalas misstänkt för delaktighet i olaga intrång och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, respektive medhjälp till försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Mer läsning

Annons