Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias med mål i sikte

Tobias Olsson, 19, utbildar sig till fotbollstränare. För ett år sedan gick flyttlasset från Jorm till Eslöv i Skåne. – Jag ångrar inte att jag flyttade, säger han.

Annons

När Tobias Olsson växte upp i Jorm fanns det inget fotbollslag att träna med. Det hindrade dock inte honom från att varje dag stå och sparka fotbollen mot garageporten.

Under gymnasietiden i Strömsund spelade han med Hammerdals IF i division 5 – men tyvärr satte skador stopp för den egna spelarkarriären.

Att Tobias Olsson sökte in till fotbollstränarskolan i Eslöv var en ren slump.

– Jag gjorde en sökning på internet och fann skolan, säger han.

Varför vill du bli tränare?

– Har alltid tyckt om att utveckla och arbeta med människor.

Till LT säger Tobias Olsson att han tyckte det var lite pirrigt att flytta 140 mil. I dag ångrar han däremot inte beslutet. Utbildningen är på två år och tre gånger i veckan är det fotboll på schemat.

Det är från allt från teori (förvarsspel, anfallsspel och teknik) till idrottspsykologi. På eftermiddagarna har eleverna praktiska övningar med läraren.

I början av augusti åker Tobias Olsson till Norge och hälsar på Kjell Pettersson, som är från Jormvattnet och som bland annat har tränat IFK Göteborg. I dag tränar han Flöy i norska division 2.

– Man lär sig alltid någonting av det, säger Olsson.

Hur ser framtiden ut?

– Jag hoppas att få arbeta heltid med fotboll. I dag tränar jag P14 i Eslövs BK och vi tillhör Skånetoppen. Sedan arbetar jag åt Skånes fotbollsförbund. Jag har fått en bra start härnere.

Enligt Tobias Olsson är målsättningen att inom något år få komma till en elitförening och träna ett ungdomslag.

– Om det finns någon som är intresserad av att bli fotbollstränare, så är Eslöv det bästa alternativet.

Mer läsning

Annons