Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågförsening förstörde deras drömsemester

/
  • ”Det var många som undrade varför de inte satte in andra transportmedel för oss. Jag tycker inte att de visade någon god serviceanda”, säger Sten-Åke Larsson. Foto: Jonas Ottosson

Stig-Åke Larsson och Ann-Marie Lundgren fick sin drömsemester till Indien förstörd. Tåget blev sju timmar försenat.
– Vi hade planerat resan i ett halvår, säger Sten-Åke Larsson.

Annons

Förra veckan skulle Sten-Åke Larsson och Ann-Marie Lundgren åka med SJ:s nattåg från Östersund till Stockholm. Därefter skulle de vidare till Arlanda och sedermera med flyg till Indien och Goa.

Men tåget kom inte iväg i tid. Först fick resenärerna besked om att kontaktledningarna hade blivit nedisade och att man försökte åtgärda problemet.

– När jag pratade med konduktören visste inte han så mycket. De hade knappt någon information att ge oss. Men han sade att det inte skulle ta så länge, säger Stig-Åke Larsson.

Och fortsätter berätta:

– Efter ett tag valde man att skicka en del resenärer med buss till Bräcke för att de skulle hinna med anslutningståget norrut. Vi andra satt kvar och väntade på ny information, vi hade ju fått löften om att tåget skulle starta.

Någon ny information kom aldrig. Vidare säger Sten-Åke Larsson att han och flera andra resenärer protesterade mot att det tog så lång tid.

– Det var många som undrade varför de inte satte in andra transportmedel för oss. Jag tycker inte att de visade någon god serviceanda.

Nästan sju timmar efter den ordinarie avgångstiden avgick tåget från Östersund. Då visste Sten-Åke Larsson och Ann-Marie Lundgren att det redan var kört att hinna med flyget från Arlanda.

– I Gävle klev vi av och åkte tillbaka, säger Sten-Åke.

Efteråt pratade de med sitt resebolag.

– Vi hade tur att det fanns två platser kvar till Indien. Eftersom vi har betalat för den första resan, så kommer vårt försäkringsbolag betala för den som vi nu har bokat. Däremot är vi tvungna att ligga ute med pengar, säger Ann-Marie Lundgren.

– Men nu blir det bara semester i en vecka. Sedan får vi fira julafton på flyget, säger Sten-Åke Larsson.

Vidare säger han att SJ inte ville betala ut hela biljettbeloppet för den nya tågresan till Stockholm eftersom det är dyrare att åka med tåg strax innan julafton.

– Jag vägrade och de ändrade sig.

Till LT säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour att det är beklagligt med den långa förseningen.

– Det tog längre tid än vad Banverket trodde från början. Samtidigt gjorde vi bedömningen att avvakta läget. Det är alltid svårt att göra en prognos på hur länge det tar att lösa problemet, säger han.

– Efter händelsen har vi börjat titta på hur vi kan förbättra informationen ut till kunden.

Mer läsning

Annons