Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsundsbo kräver miljonskadestånd av JK

En Strömsundsbo kräver mellan 1 och 2 miljoner kronor i skadestånd hos Justitiekanslern. Detta på grund av att hans överklagandeprocess tagit orimligt lång tid, närmare fyra år.

Annons

Ärendet gäller från början en patentansökan från mannen som runnit ut i sanden då Patent- och registreringsverket, PRV, gett den avslag på grund av för sent inbetalad patentavgift.
Mannen ville sälja sin patentansökan på trähagel, som skulle ersätta blyhaglet. Mannen skriver själv att uppfinningen är värd hundratals miljoner och att han hade olika fått bud – på så mycket som 55 miljoner.
Men eftersom patentansökan hade avslagits på grund av den, enligt PRV, sena inbetalningen har han inte kunnat sälja patentansökan.
Mannen överklagade PRV:s avslag redan för fyra år sedan, men ärendet har fortfarande inte i slutet på november tagits om hand.
Därför begär nu mannen skadestånd på 1–2 miljoner kronor hos Justitiekanslern på grund av den orimligt långa handläggningstiden. Detta menar han strider mot artikel 6 i Europakonventionen, som säger att rättegång ska hållas inom skälig tid.

Mer läsning

Annons