Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund satsar två miljoner på Vindkraftcentrum

Kommunen satsar över två miljoner kronor i projektet Vindkraftcentrum Strömsund. Det bestämdes på gårdagens sammanträde i kommun- styrelsen.

Annons

Projektet är fyraårigt och kommer att pågå mellan 2010 och 2013.

Den totala budgeten ligger på cirka 17 miljoner kronor.

SUAB (Strömsunds utvecklingsbolag) satsar 100 000 kronor i fyra år och kommunen skjuter under projekttiden till 400 000 kronor per år.

– Finansieringen är klar om vi får projektet beviljat. Vi söker pengar från EU. Får vi inte projektet beviljat, då blir det ingenting, säger kommunalrådet Jan-Olof Andersson (M).

– Jag är helt övertygad om det här är bra om vi vill hållas oss i framkant när det gäller vindkraft. Det handlar om att bygga upp en kunskap, säger han.

Frågan om Hotell Borgafjälls inbjudan till kommunen om att finnas med i deras marknadsföringskontor (showroom) i Stockholm har överlämnats till kommunchefen Anders Andersson.

Han har fått till 10 januari att lämna för- och nackdelar i ärendet.

– Personligen tycker jag det är ett annorlunda och spännande sätt att marknadsföra Strömsunds kommun. De rör sig många människor i området, säger kommunalrådet Jan-Olof Andersson och tillägger:

– Men vi får se vad vår kommunchef kommer fram till.

Marknadsföringen kostar 80000 kronor per år.

När det gäller att eventuellt sälja fastighetsbeståndet i Hoting, Rossön och Backe har SHB tillsammans med ekonomiavdelningen ansvar att utreda frågan tills efter årsskiftet.

Mer läsning

Annons