Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund raggade ryska turister på mässa

/
  • Ryska turister som kan tänka sig att åka till Strömsunds kommun på semester spås främst finnas kring Moskva.Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
  • Ryska turister som kan tänka sig att åka till Strömsunds kommun på semester spås främst finnas kring Moskva.

En delegation från Strömsund har nyligen besökt kommunens ryska vänstad Irkutsk för att locka ryska turister på en stor turistmässa.

Annons

Turistmässan Bailkatour är den störta turistmässan i östra Ryssland och bland utställarländerna fanns bland annat Tjeckien, Sverige, Frankrike, Mongoliet, Kina, Korea och Japan.

Den jämtländska delegationen bestod av Anna Gillgren, turistchef i Strömsunds kommun, Ralph Rentzsch, Rentzsch Fakta och Vision, Hans-Erik Lindberg, Bydalsfjällen, Johannes Collin, Övre Tåsjödalens framtidsförening, P-O Eriksson, Projekt ryska paketresor Jämtland och Anna Mirsalieva, turistprojektets kontakt i Moskva.

– Intresset för vår monter var mycket stort och vi anses som rätt exotiska även om våra turistiska produkter i Irkutsk och Strömsund påminner mycket om varandra, kommenterar Strömsunds turistchef Anna Gillgren, som dock tror att det är kring storstadsområdena St Petersburg och Moskva som den allra största turistmarknaden finns för Strömsunds del.

Mer läsning

Annons