Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund lägger ned personalservice

Strömsunds kommunstyrelse beslutade i dag att enheten personalservice ska läggas ner. Politikerna beslutade också att sälja campingen i Hammerdal till familjen Van Veen för 440 000 kronor.

Annons

LT har tidigare berättat att kommunchefen i Strömsund, Anders Andersson, velat lägga ner enheten personalservice som ett led i att minska kommunens kostnader. Och det blev som högste chefen ville. I dag beslutade de styrande politikerna i kommunen att lägga ner verksamheten.
– Personalservice, en central bemanningsenhet, har varit till stor nytta under de gångna åren men vi ser nu fram emot ett nytt decentraliserat system för att ta in vikarier säger kommunchefen Anders Andersson via ett pressmeddelande.
Nedläggningen beräknas spara minst 1 miljon kronor åt kommunen. Men exakt hur många som berörs är lite oklart. Tre tjänster direkt men någon eller några av de anställda vikarierna kan också bli berörda.
Ett annat beslut som fattades på kommunstyrelsens möte var att Hammerdals camping ska säljas till den holländska familjen Van Veen. Även den byggnad som tidigare var skola i Fyrås säljs. Huset köps för 1 000 kronor av Fyrås ungdoms- och fritidsförening. Förskolan i Havsnäs säljs också, där är köparen Havsnäs pensionärsförening som får betala 1 000 kronor för byggnaden.

Mer läsning

Annons