Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund kan splittra länet i regionfrågan

Strömsunds kommun har ansökt och fått en observatörsplats i Region norrs styrelse. Det visar att enigheten bland länets kommuner om att bilda Region Mitt inte är så klar som getts sken av.

Annons

Orsaken är att Strömsund ännu inte bestämt sig för vilken region de vill tillhöra och har därför valt att delta i båda styrelserna.

– Det är en gammal historia, vi har inte tagit ställning till vilken region vi vill tillhöra, vi har heller aldrig fått någon förfrågan från landstinget i Jämtland, säger kommunalrådet Jan-Olof Andersson i Strömsund.

– Nu är vi med i båda föreningarna eftersom vi inte har tagit ställning för någonting vi har alla dörrar öppna.

Jan-Olof Andersson säger att Strömsunds kommun varit helt öppen med detta och det har inte kommit någon som helst reaktion från föreningens ordförande Robert Uitto.

– Det märkliga är att inte landstinget skickat ut någon förfrågan till kommunerna om de vill vara med i regionbildningen.

Så regionbildningen kan spricka innan den ens har börjat. För ser Strömsunds kommun att det är förmånligare att vara med i den norra regionen så är valet enkelt.

– Vi är en gränskommun och därför har vi möjlighet att välja vilken region vi vill tillhöra, slår Jan-Olof Andersson fast.

Nu ser det ut att dröja innan det blir någon regionbildning, men är inte länets kommuner enade kanske förslaget om ett stornorrland åter dammas av.

Mer läsning

Annons