Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund anmäls för brott mot lagen

Akademikerförbundet har anmält Strömsunds kommun till länsstyrelsen för bristande kvalitet. Orsaken är att kommunen valt att ge en ekonomihandläggare titeln socialsekreterare.

Annons

I anmälan till länsstyrelsen skriver Akademikerförbundet SSR att de anser att titeln socialsekreterare är förbehållen personal som har akademisk utbildning inom socialt arbete.

Titeln socialsekreterare är visserligen inte skyddad eller legitimationsgrundad. Men fackförbundet anser att det krävs akademisk utbildning i ämnet socialt arbete för att utreda och fatta beslut i människors privata förhållanden.

Akademikerförbundet SSR har anmält frågan till Länsstyrelsen i Jämtland och vill att länsstyrelsen prövar om Strömsunds kommun uppfyller lagens intentioner om god kvalitet när kommunen konverterar ekonomiassistenter utan akademisk utbildning till socialsekreterare.

Tidigare har Akademikerförbundet anmält Vetlanda kommun i samma ärende och då gav Länsstyrelsen i Jönköpings län förbundet rätt när det gällde kravet på akademisk utbildning vid arbete med myndighetsutövning inom socialtjänsten.

Mer läsning

Annons