Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterns friåkare bildar unik förening

/

Friåkningen inom skotern väcker debatt i många forum, organisationer och medier. Men det är debatt som sällan är saklig, menar Tomas och Micke Berntsson. I diskussionerna föddes idén om att starta en helt nätbaserad förening för alla friåkare.

Annons

Skoterföreningar brottas precis som allt annat föreningsliv i landet att få den yngre generationen, och andra, att engagera sig. Samtidigt har det på internet förts en livlig debatt i frågor som berör många unga skoteråkare.

Det har Tomas och Micke Berntsson i Hammerdal tagit fasta på. Sedan några veckor tillbaka finns en ny skoterförening ”Scandinavianfreeriders” – som är helt nätbaserad.

– Där i de diskussionerna dök nog förslaget upp om att kunna samla folk från hela landet i en lättåtkomlig förening, berättar Tomas Berntsson.

Både Tomas och Micke brinner för friåkningen och är på olika sätt involverade i skoteråkning. Tomas genom att driva klädföretaget Tobe Technology, och Micke genom att hjälpa till där samt att producera skoterfilmer.

– Tanken är att föreningen ska vara helt och hållet nätbaserad. Det ska vara enkelt att vara medlem, man ska kunna betala avgiften med hjälp av sms, diskussioner hålls i forum och årsmötet ska hållas på nätet med omröstning i realtid, förklarar Tomas.

Idén kändes ganska unik och hittills har han bara stött på en sida på nätet där de verkar jobba på samma sätt – och det var en gammal hemsida som några pensionerade Telia-ingenjörer hade.

Föreningen har redan fått ett 60-tal medlemmar runt om i landet, diskussioner i forumet har tagit fart och inom kort kommer ett möte hållas där styrelse kommer väljas och frågor och beslut kommer fattas direkt på internet.

– Men vi vill också åka ut på turné i landet och träffa folk och möta nya medlemmar. Vi tänker vara med och synas på Snöskoterns dag i Östersund, säger Micke.

Mer läsning

Annons