Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotercrossbana ett lyft för Tåsjöberget

/
  • Foto: Jonas Ottosson
  • Här är backen där skotercrossbanan byggs. Foto: Jonas Ottosson

Här bygger Tåsjö snöskoterklubb en skotercrossbana på Tåsjöberget.
Enligt ordförande Jörgen Pettersson ska anläggningen stå klar om tre år.

Annons
Det är i Tåsjö det händer saker. Att bygden har ett stort skoterintresse är känt sedan länge tillbaka. Redan i början av 90-talet arrangerade skoterklubben dragracingtävlingar. Första racet drog över 2 000 personer.
Efter det har det varit flera backtävlingar för snöskoter. För några år sedan hölls SM-finalen. Nu har snöskoterklubben nya planer tillsammans med Fjällsikten och Tåsjö fritidsanläggningar ekonomisk förening. En 700 meter lång skotercrossbana byggs nu på Tåsjöberget.
- Vi är väldigt rädda om Tåsjöberget och vill att det ska hända något nytt i området. Sedan vill få hit fler besökare till Fjällsikten, säger Jörgen Pettersson.
Han säger att i fjol var det flera tävlingar som blev inställda för skotercrossförarna på grund av snöbrist.
- Här är det snösäkert och vi har redan folk som har hört av sig om den nya banan. Vi hoppas att det finns förare som vill lägga sina träningsläger här.
Själva skotercrossbanan ska stå klar 2009. Utöver det ska det anläggas en parkering, ändra belysningen i skidbacken och bygga ett sekretariat.
- Det är många ideella timmar som vi lägger ned. Men det kostar också pengar, när vi är färdiga med anläggningen har vi lagt ned cirka 700 000 kronor, säger Pettersson och tillägger:
- Fast den kommer hålla toppklass i Sverige.
Skotercrosstalangen Mattias Karlsson är oerhört glad över satsningen i Tåsjö. Han har hållit på med skotercross i åtta år. Nu tävlar han i klassen pro stock. I slutet av januari startar SM.
- Den nya banan ger kanonmöjligheter för träning. Nu kan vi ta hit hela skoter-Sverige. Jag tror också det blir ett lyft för Fjällsikten, säger han och tillägger:
- Jag var själv med och la banan och kom med förslag hur hoppen skulle se ut.
Förutom Mattias Karlsson tävlar också lillasyrran Johanna och Johan Engkvist i skotercross.

Mer läsning

Annons