Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola agerade mot mobbare – slipper kritik

En skola i Strömsunds kommun får ingen kritik av Skolinspektionen, som utrett en anmälan om påstådd kränkande behandling av elever vid skolan.

Annons

I anmälan har bland annat framförts påståenden om att skolan inte gjort något för att problemen med en mobbande elev ska upphöra.

Strömsunds kommun har uppgett att det är en orolig klass och att oroligheterna är centrerade kring en elev som retar flera andra elever.

Kommunen hänvisar också till att ärendet har handlagts på rektors nivå. Varje incident utreds och det har förekommit en rad samtal med inblandade och berörda personer.

Skolan konstaterar också att en rad åtgärder vidtagits för att förhindra fortsatt kränkande behandling. Åtgärderna ska också ha följts upp med skolkurator och skolpsykolog.

Skolinspektionen konstaterar att reglerna föreskriver handlingsplikt från skolans sida, när personalen får kännedom om att en elev anser sig utsatt för kränkande behandling.

I det här fallet bedömer Skolinspektionen att skolan utrett uppgifterna och vidtagit åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling.

Därför riktas ingen kritik mot Strömsunds kommun eller skolan.

Mer läsning

Annons