Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S vill samarbeta över gränserna i Strömsund

/
  • Susanne Hansson, s-ordförande i Strömsund, ser vikten av breda och långsiktiga lösningar inom frågor som exempelvis vården och skolan. Foto: jonas ottosson

Socialdemokraterna i Strömsunds kommun vill ha konstruktiva samtal med den styrande borgerliga alliansen. S öppnar dörren för breda långsiktiga lösningar inom frågor som skolan, vården och tillväxten i kommunens näringsliv.

Annons
I går gick en inbjudan ut från s till övriga partier.
I inbjudan kritiseras också dagens förhållande: "C, fp och m jobbar enligt devisen att ta en dag i sänder". Enligt inbjudan anser s också att "det är en förödande politik som kostar massor av pengar".
– Utgången i viktiga framtidsfrågor blir oviss eftersom omröstningarna kan ta vägen vart som helst, enligt Susanne Hansson, s-ordförande i Strömsunds kommun.
Som skäl till behovet av en bred politisk samling i Strömsund pekar hon på effekterna av en lågkonjunktur, där högre arbetslöshet och mindre skatteintäkter innebär stora påfrestningar i den kommunala ekonomin.
Vad säger du om socialdemokraternas inbjudan Karin Stjärna, c, kommunalråd i Strömsund?
– Vi ska diskutera det här under lördagen när centergruppen träffas för ett möte som är planerat sedan tidigare, säger Karin Stierna.
– Jag har försökt jobba så brett som möjligt i olika frågor och partiöverskridande. Budgetförslaget tycker jag vi träffade en ganska bred uppgörelse om och skolfrågan jobbade man brett med i nämnden, säger Karin Stierna.
Hon uppfattar inbjudan till blocksamarbete som att det här inte räcker för s. Karin Stierna konstaterar också att kommunen står inför mycket stora utmaningar framöver, vilket kan påverka förutsättningarna för bredare politiska uppgörelser.
– Men jag kan inte ställas till ansvar för om partier väljer att inte vara aktiva i viktiga frågor, säger Karin Stierna som konstaterar att det finns exempel på att det varit både si och så med det från s under deras tid i opposition.

Mer läsning

Annons