Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär kaffestund i norr expanderar till Kyrktåsjö

/
  • Den populära Kaffestunden som startade på Solgården  i Hoting har expanderat både till Norråker, Rossön och nu också till Kyrktåsjö. Evy Nilsson, Asta Lind och Antonia Sundin uppskattar träffen. ”Ja, för annars sitter man ofta bara ensam”, säger Asta. Till den här träffen höll Margoth Wahlin (i bakgrunden) med hembakta semlor och Lars Strömgren vände stenkakor.Foto: Catarina Montell

I flera år har PRO framgångsrikt varit med och drivit Kaffestunden för pensionärer i Hoting. Verksamheten har expanderat till Norråker och Rossön. Senaste tillskottet är Kyrktåsjö.

Annons

Kaffestunden på Solgården i Hoting har blivit en populär och mycket uppskattad mötesplats och PRO har därför varit pådrivande att starta mötesplatser på fler ställen i bygden.

Paul Nilsson, ordförande i PRO Hoting, drog innan jul i gång träffarna i Kyrktåsjö med bland andra Margoth Wahlins, Kyrktåsjö, hjälp.

Sist träffen ordnades höll de bingo. Det var välbesökt och möteslokalen i Tåsjögården var fullsatt med cirka 15 personer. Framöver finns planer på att visa gamla fotografier från byn.

– I dag är vi lite färre här, det krockar med ett annat möte i byn, säger Evy Nilsson, Asta Lind och Antonia Sundin.

Alla tre bor de i byn och poängterar att träffar som Kaffestunden är viktiga. Deras barn, barnbarn och barnbarnsbarn bor alla i södra Sverige och därför blir det viktigt för dem att hålla igång kontaktnätet på hemmaplan.

– För annars är det lätt att komma in i vanan att man bara sitter ensam, säger Evy och Asta.

– Jag är med i Norråkers PRO också, jag tycker att det är roligt och viktigt att komma ut och träffa folk, säger Asta.

Mer läsning

Annons