Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Övergångsställen på E 45:an i Hammerdal saknas helt – nu ryter privatpersoner till

/
  • En privatperson efterlyser att kommunen sätter upp riktiga övergångställen  i Hammerdal. Här, efter E45, är det däremot Vägverket som har ansvaret.Foto: Jonas Ottosson

En privatperson vill att det sätts upp riktiga övergångställen i Hammerdal. Men Strömsunds kommun har inga planer på att förverkliga det.

Annons
Sedan en tid tillbaka finns det inga övergångsgångsställen i Hammerdal.
Bakgrunden till det beror på en lagändring som genomfördes 1 maj år 2000 innebärande att fordonsförare har väjningsplikt mot fotgängare vid obevakade övergångsställen.
Det visade sig nämligen i undersökningar att fotgängare löper större risk att bli påkörda vid ett obevakat övergångsställe än om man korsar vägen vid ett annat ställe.
Därför har Strömsunds kommun tagit bort många övergångställen i tätorterna.
Privatpersonen är kritisk till att det inte finns några övergångsställen. Denne skriver bland annat: "Jag och ett antal föräldrar skulle vilja att ni sätter upp ett par riktiga övergångställen i Hammerdal."
E 45, som går genom Hammerdal, har Vägverket ansvaret för. Det hindrar dock inte kommunen från att lämna förslag till åtgärder.
Innan den 1 juli 2009 är det heller inte omöjligt att hastigheten sänks till 40 kilometer i timmen inom alla tätorter i Strömsunds kommun.

Mer läsning

Annons