Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska framtidens skola tas fram

Nu står det klart. Skolan i Strömsund utreds för två miljoner kronor.Enligt oppositionsrådet Lennart Oscarsson ska framtidens skola tas fram.

Annons

Det var på kommunstyrelsens senaste sammanträde som socialdemokraterna och rättvis demokrati röstade igenom förslaget om att göra en ny skolutredning.

Till LT säger Lennart Oscarsson att partiet inte var nöjt med ”Skola 2013” eftersom utredningen inte tog med alla förskolor.

– Här har man tittat blint på att man ska lägga ned skolor. Uppdraget som skolchefen fick var för snävt. Det finns hur många upplägg som helst som man kan titta på, säger Oscarsson.

– I skärgården har man lyckats driva utbildning på distans. Tanken är att vi ska ta hjälp av någon utifrån. I utredningen ska man också titta på vad det behövs för utbildning för att vara en distanslärare.

Vidare säger Lennart Oscarsson att det viktigaste är att få fram hur framtidens skola ska se ut i Strömsund. Kostnaden för utredningen blir två miljoner kronor.

– Lars Boberg (skolchef) är det som ska hålla i utredningen, men med helt andra uppdrag den här gången.

Kommunalrådet Karin Stierna säger att hon tycker det känns som skolan är utredd ett par gånger.

– Nu när det gäller det anpassa antalet enheter till dagens elevantal. Inte göra en utredning för två miljoner kronor. Det känns inte som vi har det utrymmet, säger hon.

Den 10 juni tar kommunfullmäktige ett slutgiltigt beslut i frågan. Enligt Lennart Oscarsson ska utredningen dra i gång så fort som det slutgiltiga beslutet är taget.

Mer läsning

Annons