Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är skolbudgeten i balans

Nu är den omtalade budgeten för barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Strömsund i balans. I alla fall ur ett revisionsperspektiv. I april vet man hur det ska uppnås.

Annons

Det var i december som årets budget för nämnden skulle fattas och för att anpassa kostymen var det då dags att fatta beslut kring besparingar i grundskolan. Alliansens förslag var nedläggningar av flera skolor.
Men det blev inte som den sittande alliansen ville, utan socialdemokraternas budgetförslag som innebar att skolorna får vara kvar klubbades igenom.
Det innebar en budget som inte var i balans, något som därefter resulterat i en hel del huvudbry för politikerna, eftersom kommunallagen inte tillåter det.
Men vid veckans nämndemöte fick man någorlunda ordning på siffrorna – och nu är budgeten revisionsmässigt sett i balans.
– 3 328 000 kronor saknas som inte är finansierat i budgeten, men den utgiften har vi lagt på nämnden, säger Lars-Eric Bergman (M), nämndens ordförande.
Men exakt hur de ska skaka fram de pengarna vet man inte i dagsläget. Det kommer presenteras i april, eftersom det nu pågår en extern utredning kring skolbesparingarna.
– Vi har lagt det som ett sparbeting på nämnden och när utredningen är klar får vi se vad vi ska vidta för åtgärder.

Mer läsning

Annons