Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mystiska Backebränder på väg att klaras upp

Fallet med de mystiska bränderna i Backe kan vara på väg att nå sin lösning. Två män har förhörts och erkänt att de varit inblandade i en anlagd brand.

Annons

Polisen i Strömsund tog i torsdags in två personer till förhör med anledning av de många bränder som den senaste tiden drabbat Backe med omnejd. De två männen är båda mellan 20 och 30 år gamla.

Marita Jacobsson vid närpolisen i Strömsund säger att de båda togs in till förhör men att de senare släptes på fri fot. Fast misstankarna kvarstår mot dem och enligt uppgift ska de ha erkänt en av de bränder som drabbade Backe under hösten 2009.

Marita Jacobsson berättar att de två männen togs in till förhör efter att deras namn förekommit i andra förhör som polisen hållit i ärendet. Polisen kan med de nya uppgifterna fortsätta utredningen men exakt vilka åtgärder som ska vidtas är inte klart.

Minst sex olika bränder utan rimlig förklaring har sedan hösten 2008 drabbat Backeområdet. Tre bilar började brinna bakom Handelsbanken med några veckors mellanrum. En husvagn fattade eld på samma plats. En ladugård, en sommarstuga och ett bostadshus har också börjat brinna utan rimliga anledningar.

Mer läsning

Annons