Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mitt i naturen” besöker Strömsund

/
  • Vanligtvis brukar Naturskyddsföreningen i Strömsund bjuda in föreläsare som mest är kända för en mindre skara naturintresserade, men på onsdag kommer en välkänd naturprofil bland både unga och gamla då programledaren för SVT:s Mitt i naturen, Martin Emtenäs, stannar till och berättar om programmet och sin medverkan. Foto: AnnaKarin Drugge

En del av SVT:s klassiska naturprogram Mitt i naturen besöker nästa vecka Strömsund när den populäre programledaren Martin Emtenäs stannar till för en föreläsning.

Annons

Bakom arrangemanget står Naturskyddsföreningen i Strömsund.

– Vi försökte få till föreläsningen i höstas, eftersom föreningen nationellt då fyllde 100 år, säger Pieter Fürst, ordförande i Naturskyddsföreningen i Strömsund.

Föreningen i Strömsund gjorde flera arrangemang under det gångna året för de hitta en som var känd för den breda massan. Vanligtvis brukar de anlita naturfotografer och liknande – välkända men inte lika kända för en större krets.

– Då kom jag att tänka på Martin Emtenäs, som är programledare för Mitt i naturen.

Det var först nu som han hade en lucka i schemat och kunde komma förbi Strömsund för att berätta om hur det går till när det populära programmet blir till. På onsdagskvällen har allmänheten chansen att möta honom på Hjalmar Strömerskolan. Men redan under dagen får barnen på Bredgårdskolan träffa honom.

– Det passar väldigt bra eftersom vi har inriktning natur och kultur här på skolan och barnen är ute minst en halvdag i veckan och gör saker i naturen, säger Pieter Fürst, som jobbar som lärare på skolan.

Mer läsning

Annons